Špaldová krupica 1kg
Špaldová krupica z nemeckého mestského mlynu ,, Stadtmühle-Geisingen,, odroda Oberkulmer Rotkorn , je považovaná za záruku zdravej a bezalergénnej výživy.
Krupica je špeciálny druh rozmieľania zrna v mlyne. Jej jemnosť leží niekde medzi jemnou krupicou a šrotom . Výborne sa hodí na prípravu tradičnej krupicovej kaše, placiek či polievok.
Recept: Binzenove krupicové štvorčeky:
1,5l mlieka
30g masla
soľ
375g špaldovej krupice
3 žĺtky
Na obalenie: 3 bielka
8g strúhanky
40g masla na dopečenie
cukor a škorica
Do vriaceho mlieka pridáme soľ a maslo. Vmiešame krupicu a necháme variť až dovtedy, kým sa nezačne odliepať od hrnca. Potom medzi to rýchlo vmiešame vyšľahaný žĺtok a cesto preložíme na dosku pokropenú studenou vodou. Cesto vyvaľkáme pomocou mokrého valčeka na placku hrubú asi 1,5cm a necháme vychladnúť. Potom vyrežeme štvorčeky / 6x6/ a obalíme v bielku a strúhanke. Opečieme na masle do zlatohneda a podávame posypané cukrom a škoricou.
Krajina pôvodu : Stadtmühle Geisingen Nemecko
Distribútor: Slovakia Hildegard s.r.o., Bratislavská 1, 010 01 Žilina