Špaldový habermus 1kg
Habermus z nemeckého, mestského mlynu ,, Stadtmühle-Geisingen,, odroda Oberkulmer Rotkorn , je považovaný za záruku zdravej a bezalergénnej výživy.
Sú to nahrubo pomleté zrná s nízkym podielom múky / hrubý šrot/.
Používajú sa pri príprave polievok a raňajkového habermus-u.
Recept: Binzenov habermus / pre dvoch dobrých jedákov/:
1l mlieka, vody / alebo 1/2l vody a ½ l mlieka/
štipka cukru a soli ( pridáme do mlieka , alebo vody )
100g Habermus
Habermus vmiešame do vriacej tekutiny a pri občasnnom miešaní necháme variť na miernom ohni asi 30minút.
K tomu variácie:
- s maslom
- s roztopeným maslom a strúhankou
- s medom a kompótom
- so škoricou a cukrom
To isté je samozrejme možné spraviť aj s celozrnným šrotom, s habermus-om je však konzistencia tejto jemnej raňajkovej variácie pevnejšia.
Krajina pôvodu: Stadtmühle Geisingen Nemecko
Distribútor: Slovakia Hildegard s.r.o., Bratislavská 1, 010 01 Žilina