Špaldová ryža - Kernotto 1kg
Špaldová ryža – Kernotto z nemeckého, mestského mlynu ,, Stadtmühle-Geisingen,, odroda Oberkulmer Rotkorn , je považovaná za záruku zdravej a bezalergénnej výživy. Vzniká lúpaním a brúsením špaldy.
Kernotto má výhody oproti celému zrnu:
-rýchlejšie uvarené /10-15min/
-nemusí byť namočené / práve v tejto vode sa pri namáčaní tvoria zárodky a spóry- myslí sa tu na alergikov/
-je vhodné pre všetky druhy nákypov, pečených knedličiek, ako samostatná príloha/ryža/ alebo k šalátom
Základný recept:
1-2 odmerky tekutiny ( mierne osolená voda, zeleninový vývar, voda varená so zeleninou )
1 odmerka špaldovej ryže Kernotto
Vmiešame špaldovú ryžu Kernotto do vriacej tekutiny, necháme krátko povariť a potom dovaríme 10-15 minút pri nízkej teplote. Doporučujeme jemne ochutiť Quendel korením.
Krajina pôvodu: Stadtmühle Geisingen Nemecko
Distribútor: Slovakia Hildegard s.r.o., Bratislavská 1, 010 01 Žilina